Van Buren wint in Loch Drummond


De vijfde ronde van het kampioenschap werd verreden op de krappe piste van Loch Drummond, waarbij de rijders voor het eerst mochten ondervinden hoe het was om niet meer aan een bandenreglement te voldoen. De winnende tactiek werd uiteindelijk een tweestopper, die onder andere door de top 3 werd uitgevoerd. Rudy van Buren won de wedstrijd, voor Hoogterp en Koldeweij.

 

De kwalificatie verliep voor sommige rijders rommelig, waarbij Jan Wim Ensing en Rudy van Buren geen snelle rondetijd konden neerzetten. Hoogterp pakte de pole en kon in eerste instantie het veld leiden. Rudy van Buren had in de openingsfase al direct veel posities weten te winnen en vormde met drie man de kopgroep. Wat volgde was een balanceeract tussen snelheid en bandenslijtage. Want de zachtere bandencompound werd zwaar op de proef gesteld in de vloeiende bochten van deze Schotse piste. 

 

Rudy van Buren passeerde in eerste instantie Lars Koldeweij en kon na een snellere pitstop ook Marm de Vries passeren. Ook nu volgde weer een interessante strijd aan de kop van het veld, waarbij vooral het tempo niet te hoog opgevoerd werd om banden te sparen, het werd een kwestie van afwachten op kleine foutjes en Hoogterp was uiteindelijk diegene die niet geheel vlekkeloos kon rijden en Van Buren profiteerde scherp hiervan. 

 

Mark de Vries kende een ongelukkige wedstrijd, na technische problemen eindigde hij de race als vijfde. Waardoor de strijd in het kampioenschap nog spannender is geworden. Hij leidt met 1 punt voorsprong op Hoogterp, met Van Buren die op 5 punten volgt. 


Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...