Brink en Ensing winnen op Essington


Kampioenschapsleider Jan Wim Ensing heeft prima zaken gedaan in het Clio-treffen op Essington. De IKEA-man won race 2, waar directe concurrenten Rudy van Buren (afwezig) en Roy de Muinck matig scoorden. De gebroeders Brink kenden een historisch optreden in de eerste race, met een gebroederlijke dubbelzege.

Race 1 was het toneel van een ware broedertwist. Na een door regen geteisterde kwalificatie, waarbij mannen die normaliter vooraan staan de grote slachtoffers waren, vonden zij zich na de eerste ronde op de posities één en twee. Polesitter Marc Dinnissen was toen al met Jan Wim Ensing van de baan geschoten. Achter Renze en Jeroen Brink kende Pieter Brandsma een mooie opmars van het absolute achterveld naar de derde plaats, om vervolgens tijdens een korte regenbui tegen Jeroen Brink aan te rijden. Brandsma zou uiteindelijk vierde worden en de eerste race werd het toneel van een broederlijke één-twee.

Race twee bracht een fenomenaal duel tussen Jan Wim Ensing en Lars Koldeweij. Koldeweij startte vanaf pole, maar werd al vroeg gepakt door Ensing. De IKEA-man kon echter niet weglopen van zijn provinciegenoot en moest alles op alles zetten om Koldeweij van het lijf te houden. Het was een fascinerend duel, met Roy de Muinck, die op de derde plaats rap dichterbij kwam. In de laatste ronde glipte De Muinck middels een ferme beuk voorbij aan Koldeweij, in een manoeuvre waar het laatste woord ongetwijfeld nog niet over gesproken is. Direct na de finish klapten beide heren nog op elkaar, maar de winst was toch weer voor Ensing.


Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...