SRVN 2014 trapt af op best mogelijke locatie


Door Ivo Pakvis

Na de opwarmertjes in de Corvette, begint het eerste echte SRVN-seizoen vandaag met de Clio Cup op de Nürburgring Nordschleife. Net als vorig seizoen is het legendarische circuit in de Duitse bossen de perfecte gastheer voor de seizoensopener.


Vorig jaar nam Rudy van Buren met de nodige overtuiging de titel over van Ivo Pakvis en ook voor dit seizoen geldt Van Buren als topfavoriet voor het kampioenschap. Maar zoals elk kampioenschap, begint ook 2014-I met een eerste race. Op de Nordschleife doen de snelste Clio's er acht minuten over om rond te gaan en de race zal dan ook bestaan uit 'slechts' drie krankzinnige ronden.

Van Buren zal concurrentie krijgen van een flinke serie rijders. Natuurlijk zijn Roy de Muinck, Bram Kuipers, Lars Koldeweij en de niet weg te branden mannen van Team GPUpdate van de partij. Maar denk eens aan Ron Gerrits en Marc Dinnissen, mannen die aan het einde van vorig seizoen hele veelbelovende dingen lieten zien. Jan Wim Ensing, de kampioen van het eerste Clio-seizoen en één van de taaiste mannen van de grid. En de gebroeders Brink, waarvan oudgediende Jeroen al meerdere overwinningen achter zijn naam heeft staan. 

De kwalificatie op de Nordschleife begint om 20:15 uur en natuurlijk zal de seizoensopener live te zien zijn op het YouTube-kanaal van SRVN. Komt allen kijken. Het wordt een spektakel.

Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...