De Jong kampioen in ware thriller


Het natte Silverstone was het decor voor de seizoensafsluiter van het SRVN Formule 1 kampioenschap 2013-II. Waarbij de strijd in het kampioenschap tussen De Jong en De Vries beslecht zou gaan worden, maar vooral de derde positie in de eindstrijd interessant was om in de gaten te houden. Daarin waren het Giel de Haan, Gerben Kelly en Jan Wim Ensing die in flink gevecht verwikkeld zaten voor die derde eindplaats.


De race startte onder zeer natte omstandigheden waarbij de kampioenschapsleiders gebroederlijk achter elkaar reden. Na wat incidenten achterin het veld leek het 20 koppen tellende veld relatief rustig de openingsrondes te kunnen rijden.

 

Rudy van Buren vocht zich naar voren en leek op jacht naar een overwinning. Maar twee incidenten domineerden deze wedstrijd. Ten eerste het moment dat Robin de Jong bijna zijn kampioenschap weggooide door eigenhandig zijn auto te verliezen bij het uitkomen van Maggots, een flinke schadepost was het gevolg en na een minuten lange pitstop waarbij De Jong het grootste geluk van de wereld had dat zijn motor niet het niet begaf. Zo leek een vrijwel zeker kampioenschap bijna teniet gedaan, maar hij kon zich uiteindelijk toch terugwerken naar een tiende positie.


Mark de Vries leek de punten voor een overwinning mee te kunnen nemen, maar wel de wedstrijd als 2e te finishen achter gastrijder Rudy van Buren. Maar een vreemd incident richting 3/4e van de wedstrijd zag van Buren vol tegen de stilstaande auto van Martijn Huisers aanrijden. Dit gaf de leiding in de wedstrijd aan Mark de Vries, die de 25 punten kon bijschrijven, maar uiteindelijk was dit niet genoeg voor het kampioenschap.


Giel de Haan kon uiteindelijk net zijn derde positie vasthouden in het kampioenschap, want een tweede positie van Jan Wim Ensing bleek net niet genoeg voor die stek in het eindklassement.


Robin de Jong is dus kampioen, niet zo gemakkelijk als van tevoren werd verwacht, maar hij mag wel bij de volgende meeting zijn troffee ophalen, Mark de Vries wordt tweede voor Giel de Haan.


2013 komt hiermee ten einde, vanuit de organisatie alvast voor iedereen fijne feestdagen en een sportief 2014!


Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...