Mark de Vries stelt kampioenschap zo goed als veilig


Het duincircuit van Zandvoort was het decor voor de zevende en één na laatste ronde van het SRVN Toerwagenkampioenschap, waarbij de strijd om het kampioenschap tussen Mark de Vries en René Hoogterp een nieuw vervolg zou gaan krijgen.


Zij hadden echter beiden geen aanspraak op de pole position, want deze ging naar Rudy van Buren. De kersverse kampioen in de Renault Clio's wist nog altijd wel raad met zijn oude vertrouwde BMW en zette zijn auto op de 1e startrij, met Friemann naast hem, terwijl de kampioenschapsleider De Vries niet verder kwam dan de 11e startpositie.

 


De slechte kwalificatie van De Vries was echter geen reden tot zorg, want de kampioen van 2012-2 reed zijn Chevrolet Cruze keurig naar een vijfde positie, waardoor hij nog altijd zijn riante voorsprong heeft gewaarborgd. Van Buren won de race, voor Friemann en Hoogterp completeerde het podium voor Gerben Kelly die daarmee de opmaat verzorgde voor zijn kampioenschap in de A-side cup.

 


De tweede race kende Arian Been op de pole position die het veld mocht aanvoeren voor de rollende start. De nodige gevechten over en weer zorgde voor veel spektakel waarbij Been tot aan de pitstops de leiding kon behouden. Na de stops was het echter wederom De Vries die veel plekken kon goedmaken dankzij zijn kortere pitstops waarbij hij slechts 2 banden wisselde. Wat volgde was een interessante strijd tussen De Vries, Been, Hoogterp en Van Buren, waarbij Been in de slotfase het podium in rook zag opgaan.

 

De Vries won de tweede race en pakt daarmee belangrijke punten voor de slotrace die over twee weken gereden wordt op het circuit van Anderstorp.

 


Via deze weg willen we Gerben Kelly van harte feliciteren met het behalen van de A-side cup!

 


Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...