Friemann pakt winst in opener DTM


Meer dan een maand nadat de eerste SRVN races van dit seizoen plaatsvonden, startte dan ook het DTM-kampioenschap. In de vrije trainingen liet Rudy van Buren al zien snel te zijn, maar vanwege technische problemen moest hij nog voor de kwalificatie uitvallen. Roy de Muinck kon hierdoor met een ruime voorsprong de pole pakken voor Randy van Domselaar en Robbie Bouchoms.



Bij de start van de race zijn het Jeroen Huisers en Twan Capellen die met elkaar in aanraking kwamen en van de baan gaan, de rest van het veld kan hen gelukkig goed ontwijken. Een ronde later komen de beide heren van het Racing Team South-East de pitstraat opzoeken om hun harde banden in te leveren voor een setje zachte banden, deze strategie zou Ger Peeters uiteindelijk 7 plaatsen winst opleveren. Vooraan het veld is het Roy de Muinck die zijn snelheid uit de kwalificatie goed mee kan nemen en zo een gaatje weet te slaan naar de heren achter hem. Dit gaat een aantal ronden goed totdat De Muinck spint en de eerste positie overgeeft aan Friemann. Xiomar Elizabeth rijdt daarachter een uitstekende race en weet onder andere Ger Peeters rondenlang achter hem te houden. Rond ronde 15 komen de meeste rijders binnen voor hun verplichte stop, ook Roy de Muinck komt binnen, voor hem zou het echter de derde keer zijn, nadat hij al een extra stop in moest lassen en een drive-through penalty kreeg. Alles lijkt dan goed te gaan tot Randy van Domselaar zijn auto totaal afschrijft bij het opkomen van Hangar Straight en zo een goede positie verspeelt.



Vooraan is het Friemann die rustig verder rijden, zonder echt uitgedaagd te worden. Hij wint de eerste race voor Roy de Muinck die een sterke inhaalrace rijdt, Jan Feenstra finisht als derde. Over twee weken is de volgende race, dan zijn de heren op de Hockenheimring.


Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...

Ronde 5 van het NK GT3 kampioenschap bracht ons naar Portugal op het circuit van Portimao. In de kwalificatie was het Robin de Jong die de snelste was…

Lees verder...