Van Buren en Gijsen verdelen de bloemen op Toban


Rudy van Buren en Yoeri Gijsen hebben hun naam mogen noteren op de trofeeën, uitgereikt na de races in Toban. In twee compleet droog verlopen races, beide uiterst vermakelijk, waren de heren hun concurrenten te snel af.

 

Bram Kuipers toverde zijn Clio op pole-position voor de eerste race, maar de man uit Venlo kon hier slechts kort van genieten. Een onbesuisde actie van derde man Roy de Muinck, die bij de hairpin van drie naar één wilde, betekende dat Kuipers moest uitwijken, waar hij en Pieter Brandsma, gestart als tweede, het slachtoffer van werden. Dit gaf de leiding aan kampioenschapsleider Rudy van Buren, die Ivo Pakvis langzaam maar zeker uit het wiel wist te rijden. Pakvis, worstelend met bandenslijtage, wist die tweede plaats tot de finish te behouden. De Muinck kwam heel dicht bij een derde plaats, maar kwam een ronde te kort.



Kuipers finishte als achtste in race 1, waarmee hij een herkansing kreeg vanaf pole in race 2. Met de rollende start bleef chaos in de eerste ronde uit en kon Kuipers zich opmaken voor een duel met de ontketende Yoeri Gijsen. Gijsen glipte er halverwege de race binnendoor met een dappere manoeuvre, om vervolgens constant op een kleine seconde van Kuipers te blijven rijden. Giel de Haan mengde zich in het gevecht om de leiding, maar kon zijn ambities in de ijskast zetten, toen Brent Wever zich op een ronde wilde laten zetten. De Haan stuiterde van de baan en zou als negende eindigen. Gijsen gaf de zege niet meer uit handen, voor Kuipers en Van Buren. 

 


Van Buren breidt zijn leiding in het kampioenschap op deze manier verder uit, terwijl achter hem nog geen fatsoenlijke jacht op poten kan worden gezet. Het zorgt wél voor boeiende races.


Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...

Ronde 5 van het NK GT3 kampioenschap bracht ons naar Portugal op het circuit van Portimao. In de kwalificatie was het Robin de Jong die de snelste was…

Lees verder...