Clio-seizoen opent met vuurwerk in de Eifel


De eerste twee races van het Renault Clio-kampioenschap zijn gewonnen door Roy de Muinck en Rudy van Buren. Beide heren bleven in de door hen gewonnen races overeind op de levensgevaarlijke Nordschleife, die naast winnaars ook verliezers kende.

 

De eerste race werd van pole begonnen door De Muinck, die echter al direct Jan Wim Ensing voorbij zag komen. De twee reden lange tijd kop aan staart, terwijl daarachter Ivo Pakvis zich met hand en tand moest verdedigen tegen Rudy van Buren. Nieuwkomer Van Buren startte vanaf plaats twee, maar verprutste zijn start en verloor enkele posities. De Muinck stak in de laatste ronde voorbij aan Ensing en ging er zo alsnog met de overwinning vandoor. Ensing werd tweede, voor Pakvis, Van Buren en Bram Kuipers.



Race twee begon met een enorme puinhoop, die getriggerd werd toen Ensing achterstevoren werd getikt. Voornaamste slachtoffer van deze opstopping was Pakvis, die uiteindelijk slechts een puntje uit het vuur kon slepen. Teamgenoot Brandsma pakte de vroege leiding, maar Van Buren meldde zich al snel bij de GPUpdate-man. Met een uiterst dappere manoeuvre zwiepte hij voorbij aan Brandsma, om er vervolgens met de overwinning vandoor te gaan. Bram Beelen werd achter Brandsma derde, voor Ensing en opnieuw Kuipers.

 



Van Buren is met zijn score de eerste leider in het kampioenschap. Zijn debuut bij SRVN is bepaald niet onopgemerkt voorbij gegaan.


Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...