De Jong komt als beste door de Britse stormDe Jong komt als beste door de Britse storm


Robin de Jong pakte zijn tweede pole van het seizoen en kon deze na een gevecht in de openingsfase en een probleemloze fase in de regen omzetten in eenoverwinning. De pole position kwam voor de Jong als een verassing. Lang waren het de Scuderia Leone coureurs op plekken 1 en 2 totdat in de absolute slotfase de Jong de snelste tijd verbeterde en voor de tweede keer dit kampioenschap vanaf de eerste rij van start mocht. Arjan Veltens pakte de tweede plek op de grid met teamgenoot Niek Jacobs vanaf P3. De nummers 1 en 2 in het klassement, Cliff van de Vin en Pim van Ark, stonden op p4 en p5 op de grid, een prima uitgangspositie om hun voorsprong uit te breiden op de directe concurrenten.

De race ging aan de voorkant van het veld rustig van start. Cliff van de Vin pakte direct P3 af van Niek Jacobs en het was de top drie, bestaande uit Robin de Jong, Arjan Veltens en Cliff van de Vin, die de eerste helft van de race bij elkaar bleven. Niet voor de eerste keer dit seizoen waren er een aantal lagstoten die zorgden voor wat problemen. Zo zakte Veltens van P2 naar P3 door een lagstoot, maar kon zonder grote problemen de jacht weer openen.

Toen de regen begon te vallen was het de Jong die de perfecte call maakte. Uiteraard naar de wets, maar ook de keuze om de achtervleugel te verstellen gaf hem een perfecte pace. Zo kon hij probleemloos als eerste richting de finish. Voor plek twee waren het Arjan Veltens en Bram Beelen die na de pitstop periode in een gevecht kwamen. Veltens kwam daar na een lichte touché in de slotfase binnen op P2. Ook voor P4 werd het spannend. Niek Jacobs en Dennis Douna waren lang in gevecht. Cliff van de Vin moest twee keer binnen komen omdat de pitcrew op zijn pitplekje al bezig was met een andere auto. Zo zakte hij iets terug maar met een sterke pace kon hij aanhaken voor het gevecht om P4. Van de Vin kwam uiteindelijk als winnaar uit dit gevecht met Douna op P5 en Jacobs op P6.

Pim van Ark had een zware avond. Hij stond tweede in het klassement maar met een 14e plek in de race zakt hij naar P4. Arjan Veltens blijft met zijn 2e plek in de race op P3 in het klassement, Robin de Jong stijgt naar P2 terwijl Cliff van de Vin met 24 punten voorsprong de koppositie in het klassement behoudt.


De 10e ronde van het SRVN NK GT Kampioenschap werd wederom een prooi voor gekroond kampioen Arjan Veltens. Bij de start was het Niek Jacobs die het…

Lees verder...

Na een korte break van twee weken is het F3 geweld aangekomen in Monza, waar de derde ronde van het F3 kampioenschap plaats heeft gevonden.

Lees verder...

Ronde nummer 3 in het F4 kampioenschap werd verreden op de hogesnelheidsbaan van Monza. Waarbij een kwalificatie roet in het eten gooide voor kampioen…

Lees verder...

Onder de noemer "Small German Tour" gaat donderdagavond 17 oktober de gloednieuwe Porsche 911 GT3 Cup gebruikt worden voor een mooie clubrace-avond. M…

Lees verder...