FRT pakt tweede 1-2 en breidt NK GT3 leiding uit.FRT pakt tweede 1-2 en breidt NK GT3 leiding uit.


We waren op Interlagos voor de tweede ronde van het NK GT3 kampioenschap, waar Cliff van de Vin met een tweede overwinning op rij perfecte zaken deed. Teamgenoot Pim van Ark pakt met een tweede plek ook goede punten en zo is het Fair Racing Team die voor de tweede keer op rij dit seizoen een 1-2 binnen haalt.

Het was Robin de Jong die sterk opende. Met een sublieme ronde, en met name een onverslaanbare sector 2, pakte de Jong pole position. Veel coureurs deden hun beste poging en konden regelmatig paarse tijden noteren in sectoren 1 en 3, maar sector 2 werd nooit verbeterd. Bram Beelen kwalificeerde als tweede met als derde Arjan Veltens, alle drie binnen een tiende van een seconde. Niet alleen de top drie zat dicht bij elkaar. De top-8 zat binnen 0.2 seconde en de top 18 binnen 1 seconde!

De race begon voor de Jong helaas wat minder. Net voordat de lampen uit gingen rolde de auto een beetje naar achter waarna de Jong te vroeg weg reed en zo een valse start maakte. Ook Ronald van Dijk reed te vroeg weg en samen kwamen ze al snel binnen voor hun penalties. Met een sterke start kon Veltens gelijk voorbij aan Bram Beelen en nam zo de koppositie over. Ook Cliff van de Vin en Pim van Ark kwamen voorbij en begonnen de jacht naar Veltens. Lang reden de drie binnen een paar seconden totdat Arjan Veltens, niet voor de eerste keer dit seizoen, door een lagstoot vier seconde verloor en terugviel tot de derde positie.

Cliff van de Vin kon vervolgens een gat opbouwen van vier seconde terwijl Veltens er alles aan deed om aan te haken bij Pim van Ark. Dit lukte en met een slimme dummy forceerde Veltens zijn concurrent op de tweede positie in een pitstop. Met een poging om die tweede positie te coveren was het hammertime, maar met iets teveel snelheid in sector twee kwam Veltens in een halve spin terrecht waardoor een tweede plaats onmogelijk werd. Cliff van de Vin reed na iets tragere pit exit door een achterblijver naar de overwinning, voor van Ark en Veltens. Robin de Jong kon zich nog terug vechten naar de vierde positie met Bram Beelen op positie vijf.

Met de tweede 1-2 voor FRT, en de tweede overwinning voor van de Vin ziet het klassement er goed uit voor het team. Veltens klimt naar de derde positie in het klassement, met een gat van 35 punten naar de kop.


De 10e ronde van het SRVN NK GT Kampioenschap werd wederom een prooi voor gekroond kampioen Arjan Veltens. Bij de start was het Niek Jacobs die het…

Lees verder...

Na een korte break van twee weken is het F3 geweld aangekomen in Monza, waar de derde ronde van het F3 kampioenschap plaats heeft gevonden.

Lees verder...

Ronde nummer 3 in het F4 kampioenschap werd verreden op de hogesnelheidsbaan van Monza. Waarbij een kwalificatie roet in het eten gooide voor kampioen…

Lees verder...

Onder de noemer "Small German Tour" gaat donderdagavond 17 oktober de gloednieuwe Porsche 911 GT3 Cup gebruikt worden voor een mooie clubrace-avond. M…

Lees verder...