Veltens neemt leiding in kampioenschap overVeltens neemt leiding in kampioenschap over


Ronde twee van het LMP3 kampioenschap werd verreden op het circuit van Suzuka. Waarbij Arjan Veltens, vanaf de pole position de race won, dat klinkt als een redelijk "straightforward" race, maar dat was het allerminst.

Het begon met het feit dat Ruben Correa Alves, de kampioenschapsleider, kortstondig de leiding overnam, waarna hij de leiding weer moest teruggeven aan Veltens, maar daarna begon de ellende, na enkele momentjes en spins viel Correa Alves terug naar een zesde positie, duur puntverlies.

William Geuze eindigde op een keurige tweede positie, na zijn uitvalbeurt twee weken geleden in Daytona. Het podium werd gecompleteerd door Serge Bakker, die daarmee ook zijn eerste podium van het seizoen pakte.

Zwaarste klapper van de avond kwam op naam van Rudy Cuppen en Wim van der Wouw, waarbij Cuppen, na een vroege pitstop zich graag naar voren vocht, maar in de bloedsnelle 130R in contact kwam met Van der Wouw, zij moesten direct de strijd staken.

Het was nog even hectisch met het stilvallen van Ger Peeters, na problemen met zijn VR-installatie, rolde de stilgevallen RTSE plots het circuit weer op. Gelukkig geen grote gevolgen.

Over twee weken het vervolg, dan op het circuit van Road Atlanta.

Ruben Correa Alves en Cliff van de Vin hebben de overwinningen gepakt op Watkins Glen.

Lees verder...

Ruben Correa Alves en Jeroen Huisers zegevierden vanavond op het circuit van Atlanta Motorsport Park tijdens de derde ronde van het toerwagenkampioens…

Lees verder...

Robin de Jong pakte zijn tweede pole van het seizoen en kon deze na een gevecht in de openingsfase en een probleemloze fase in de regen omzetten in ee…

Lees verder...

Lennart Lippens en Kai Karreman hebben de overwinningen gepakt op Indianapolis onder listige omstandigheden.

Lees verder...