Veltens neemt leiding in kampioenschap over



Veltens neemt leiding in kampioenschap over


Ronde twee van het LMP3 kampioenschap werd verreden op het circuit van Suzuka. Waarbij Arjan Veltens, vanaf de pole position de race won, dat klinkt als een redelijk "straightforward" race, maar dat was het allerminst.

Het begon met het feit dat Ruben Correa Alves, de kampioenschapsleider, kortstondig de leiding overnam, waarna hij de leiding weer moest teruggeven aan Veltens, maar daarna begon de ellende, na enkele momentjes en spins viel Correa Alves terug naar een zesde positie, duur puntverlies.

William Geuze eindigde op een keurige tweede positie, na zijn uitvalbeurt twee weken geleden in Daytona. Het podium werd gecompleteerd door Serge Bakker, die daarmee ook zijn eerste podium van het seizoen pakte.

Zwaarste klapper van de avond kwam op naam van Rudy Cuppen en Wim van der Wouw, waarbij Cuppen, na een vroege pitstop zich graag naar voren vocht, maar in de bloedsnelle 130R in contact kwam met Van der Wouw, zij moesten direct de strijd staken.

Het was nog even hectisch met het stilvallen van Ger Peeters, na problemen met zijn VR-installatie, rolde de stilgevallen RTSE plots het circuit weer op. Gelukkig geen grote gevolgen.

Over twee weken het vervolg, dan op het circuit van Road Atlanta.


Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...

Ronde 5 van het NK GT3 kampioenschap bracht ons naar Portugal op het circuit van Portimao. In de kwalificatie was het Robin de Jong die de snelste was…

Lees verder...