Veltens neemt leiding in kampioenschap overVeltens neemt leiding in kampioenschap over


Ronde twee van het LMP3 kampioenschap werd verreden op het circuit van Suzuka. Waarbij Arjan Veltens, vanaf de pole position de race won, dat klinkt als een redelijk "straightforward" race, maar dat was het allerminst.

Het begon met het feit dat Ruben Correa Alves, de kampioenschapsleider, kortstondig de leiding overnam, waarna hij de leiding weer moest teruggeven aan Veltens, maar daarna begon de ellende, na enkele momentjes en spins viel Correa Alves terug naar een zesde positie, duur puntverlies.

William Geuze eindigde op een keurige tweede positie, na zijn uitvalbeurt twee weken geleden in Daytona. Het podium werd gecompleteerd door Serge Bakker, die daarmee ook zijn eerste podium van het seizoen pakte.

Zwaarste klapper van de avond kwam op naam van Rudy Cuppen en Wim van der Wouw, waarbij Cuppen, na een vroege pitstop zich graag naar voren vocht, maar in de bloedsnelle 130R in contact kwam met Van der Wouw, zij moesten direct de strijd staken.

Het was nog even hectisch met het stilvallen van Ger Peeters, na problemen met zijn VR-installatie, rolde de stilgevallen RTSE plots het circuit weer op. Gelukkig geen grote gevolgen.

Over twee weken het vervolg, dan op het circuit van Road Atlanta.


De laatste race van het NK GT voor de zomerstop werd wederom een prooi voor Arjan Veltens, die daarmee zijn 4e overwinning pakte. Niet dat hij hem zom…

Lees verder...

SRVN is trots te mogen mededelen dat Thrustmaster partner is geworden van de zevende SRVN 500. Op 30 juni vindt het grootste eendaagse evenement van …

Lees verder...

Glenn Bontenbal en Paul Holt hebben de laatste races op Sebring gewonnen. Bart Jansen stelde het kampioenschap veilig.  

Lees verder...

Na een maandje rust werden de GT3's weer van stal gehaald voor ronde nummer 4 van het NK GT kampioenschap bij Simrace Vereniging Nederland. En het wer…

Lees verder...