Correa Alves en Hagedoorn winnen op Atlanta MP

Ruben Correa Alves en Gert Hagendoorn hebben de overwinningen verdeeld op Atlanta Motorsports Park.

Het was verassend Serge Bakker die de pole position pakte. Maar daar zou hij niet lang van kunnen genieten. Correa Alves pakte direct de leiding over en Bakker zou uiteindelijk terugvallen naar plek 4. Cliff van Vin won beide races op Road Atlanta, maar zou het hier een stuk lastiger hebben. Een teleurstellende kwalificatie werd nog wel omgezet naar een 5e positie in race 1 na enkele fraaie inhaalacties. Correa Alves leek alles onder controle te hebben, maar daarachter ontstond een flinke strijd tussen Pascal de Birk en Walther Berk. Eerstgenoemde liet een prima tempo zien in de openingsfase maar moest dat bekopen richting het einde van de race. Berk wist hem uiteindelijk te passeren. Correa Alves had zijn voorsprong uitgebouwd en kon rustig de race uitrijden, voor Berk en de Birk.

Ger Peeters eindigde race 1 als 8e en mocht zo van pole vertrekken in race 2. Het ging echter mis bij de start waarbij het direct al veel plekken verloor. Problemen ook voor kampioenschapsleider Van de Vin die juist iets te vroeg weg was, de leiding pakte, maar die later weer uit handen moest geven om een drive-through te incasseren. Dit maakte de weg vrij voor Gert Hagedoorn die zo de leiding in handen kreeg en niet meer zou afstaan. Pascal de Birk wederom op de tweede positie had nu te maken met Correa Alves die zich vanaf een 8e startpositie had weten op te klimmen naar plek 3. Maar de winnaar van race 1 kon geen echte poging wagen en moest genoegen nemen met de 3e plek. Achter de Birk en de uiteindelijke winnaar Gert Hagedoorn.

Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Ronde 5 van het NK GT3 kampioenschap bracht ons naar Portugal op het circuit van Portimao. In de kwalificatie was het Robin de Jong die de snelste was…