Hoogterp kampioenschapsleider na seizoensouvertureHoogterp kampioenschapsleider na seizoensouverture


Het was de beurt aan de toerwagens om hun aftrap te maken van het 2018-II seizoen. Met een nieuwe set aan DTCC auto's werden er twee spectaculaire races gereden op het circuit van Nogaro.

De kwalificatiesessie liet direct al zien dat ook dit seizoen de toerwagenklasse bij SRVN ontzettend spannend kan gaan worden. Een goede sessie voor Jeroen Huisers zorgde voor zijn eerste pole position bij SRVN. Hij mocht echter nog niet direct genieten van de eerste startrij. Nieuw voor dit seizoen is de reversed grid (top 8) in race één op basis van de kwalificatie met race twee de normale resultaten van de kwalificatie op de grid. Dit betekende een achtste startpositie voor Jeroen Huisers met Pieter Brandsma vanaf p7. Wie kon er dan profiteren op de grid van race één? Patrick Smit met zijn MG pakte met een achtste tijd de pole voor de eerste race.

Hij kon die eerste startpositie echter niet omzetten in een win en zakte wat terug. Het was René Hoogterp die de eerste positie in de race direct overnam. Hij was door de avond heen nog bezig met pace te vinden en kon in de kwalificatie al goede stappen maken met een zevende positie. Dat werd voor race één de tweede startplek op de grid welke hij na een gevecht met Bas Zwartenbol kon omzetten in de racewin. Bas Zwartenbol viel wat terug nadat een aanval voor de leiding niet lukte. Jeroen Huisers kwam vanaf zijn achtste startpositie nog dichtbij maar kon geen echte aanval laten slagen en werd derde.

Race twee ging na een korte break van start op basis van de kwalificatie resultaten, met Jeroen Huisers vanaf pole. Een perfecte race voor Jeroen zorgde voor een win uit het boekje, met een goede start, een goed uitgevoerde pitstop en een strakke slotfase van de race. Ook René Hoogterp had een erg sterke race twee. Zijn zevende plek in de kwalificatie betekende dat het zijn beurt was om naar voren te rijden, en dat lukte goed. Hij kon uit de problemen blijven en nadat Pieter Brandsma wat contact kende tijdens zijn pitstop stond Hoogterp er perfect bij om te profiteren. Pieter Brandsma kwam na een verder goede race binnen op plek drie.

De overwinning in race één en tweede plek in race twee van Hoogterp leverde meer punten op dan de derde plek in race één en overwinning in race twee van Jeroen Huisers. Zo pakt René Hoogterp met een minimale voorsprong de leiding in het DTCC klassement.


Glenn Bontenbal en Paul Holt hebben de laatste races op Sebring gewonnen. Bart Jansen stelde het kampioenschap veilig.  

Lees verder...

Na een maandje rust werden de GT3's weer van stal gehaald voor ronde nummer 4 van het NK GT kampioenschap bij Simrace Vereniging Nederland. En het wer…

Lees verder...

Dat niks zeker is, ook in de virtuele autosport, bleek donderdagavond op het stratencircuit van Macau. Bram Kuipers is de verrassende kampioen geworde…

Lees verder...

Heb je je al aangemeld?! De Algemene Ledenvergadering in combinatie met de altijd geslaagde BBQ en bijkomende gezelligheid. 18 mei in Loosdrecht, meld…

Lees verder...