Jacobs pakt titel met dubbele overwinning


De voorlaatste ronde van het kampioenschap werd verreden op het circuit van Assen, wat met Zandvoort het Nederlandse tweeluik vormt als afsluiter van dit Radical kampioenschap.

Niek Jacobs wist al voorafgaand aan de race-avond dat hij op een zetel zat voor het binnenhalen van de titel, een enkele 5e plaats was genoeg voor het veiligstellen van de titel, vanwege de afwezigheid van de nummer 2 Ruben Schenkel.

Jacobs liet in de kwalificatie al zien dat er geen maat op hem is dit seizoen, met 9 tienden van een seconde pakte hij de pole position.

Bij de start was het direct hectisch, waarbij Ronald van Dijk en Niek Jacobs elkaar raakten als teamgenoten, Jacobs kwam met de schrik vrij terwijl Van Dijk en René de Ruijter daar slachtoffer van waren.

Van Dijk: "Ik had een goede start, maar het was even dringen in de eerste bocht, daarna klapte er iemand achterop en was het direct einde verhaal, jammer want mijn racepace was prima."

De Ruijter: "Erg balen, het gebeurde zo snel, wilde graag nog strijden voor de 3e plaats in het kampioenschap."
Door dat gedrang kwam Ruud van Heijster op de derde plaats terecht, moest Andre Geuze van zich afhouden, maar kon het uiteindelijk niet volhouden. Zo pakte Geuze zijn eerste podium van het jaar.

Jacobs ging zonder problemen naar de overwinning en pakte zo de titel. Voor de gebroeders Geuze, William voor Andre.

Niek Jacobs: "Yes, hij is binnen! Natuurlijk was het een anti-climax door de afwezigheid van Ruben Schenkel, maar het is echt genieten in deze auto."

De tweede race zag Twan Capellen op de pole, voor Thijs Kiens en Andre Jager.
Een inhaalrace en vooral eerherstel voor Ronald van Dijk en Rene de Ruijter, van Dijk kwam van achteraan tot een vierde positie, René de Ruijter eindigde als zesde.

Jacobs kon zich rustig naar voren vechten en pakte zijn 8e overwinning van het seizoen. Voor William Geuze en Thijs Kiens.

Over twee weken de afsluiter, op het natte circuit van Zandvoort.


Er wordt al hard gewerkt aan volgend seizoen bij SRVN. We zijn op zoek naar wat input van de leden wat betreft het format die gebruikt zal worden bij …

Lees verder...

Voor ronde twee van het Endurance kampioenschap waren de coureurs neergestreken op het circuit van Daytona. Dit keer voor een 2.5 uurs race op de road…

Lees verder...

Cliff van de Vin is de nieuwe kampioen in het F2000 kampioenschap na het winnen van de eerste race op het circuit van Sebring.

Lees verder...

Sebring was het decor van de seizoensafsluiter van het SRVN NK GT3 seizoen. Een ontzettend spannende kwalificatie sessie gevolgd door een spectaculair…

Lees verder...