Jacobs pakt titel met dubbele overwinning


De voorlaatste ronde van het kampioenschap werd verreden op het circuit van Assen, wat met Zandvoort het Nederlandse tweeluik vormt als afsluiter van dit Radical kampioenschap.

Niek Jacobs wist al voorafgaand aan de race-avond dat hij op een zetel zat voor het binnenhalen van de titel, een enkele 5e plaats was genoeg voor het veiligstellen van de titel, vanwege de afwezigheid van de nummer 2 Ruben Schenkel.

Jacobs liet in de kwalificatie al zien dat er geen maat op hem is dit seizoen, met 9 tienden van een seconde pakte hij de pole position.

Bij de start was het direct hectisch, waarbij Ronald van Dijk en Niek Jacobs elkaar raakten als teamgenoten, Jacobs kwam met de schrik vrij terwijl Van Dijk en René de Ruijter daar slachtoffer van waren.

Van Dijk: "Ik had een goede start, maar het was even dringen in de eerste bocht, daarna klapte er iemand achterop en was het direct einde verhaal, jammer want mijn racepace was prima."

De Ruijter: "Erg balen, het gebeurde zo snel, wilde graag nog strijden voor de 3e plaats in het kampioenschap."
Door dat gedrang kwam Ruud van Heijster op de derde plaats terecht, moest Andre Geuze van zich afhouden, maar kon het uiteindelijk niet volhouden. Zo pakte Geuze zijn eerste podium van het jaar.

Jacobs ging zonder problemen naar de overwinning en pakte zo de titel. Voor de gebroeders Geuze, William voor Andre.

Niek Jacobs: "Yes, hij is binnen! Natuurlijk was het een anti-climax door de afwezigheid van Ruben Schenkel, maar het is echt genieten in deze auto."

De tweede race zag Twan Capellen op de pole, voor Thijs Kiens en Andre Jager.
Een inhaalrace en vooral eerherstel voor Ronald van Dijk en Rene de Ruijter, van Dijk kwam van achteraan tot een vierde positie, René de Ruijter eindigde als zesde.

Jacobs kon zich rustig naar voren vechten en pakte zijn 8e overwinning van het seizoen. Voor William Geuze en Thijs Kiens.

Over twee weken de afsluiter, op het natte circuit van Zandvoort.


Na het hoge snelheidscircuit van Monza rijzen we af naar de Ardennen. Het prachtige circuit van Spa Francorchamps brengt altijd spanning en sensatie m…

Lees verder...

Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Ronde 4 van het Alpine GT4 kampioenschap werd verreden in Zandvoort. De pole position voor race 1 ging naar Nanno van der Poel met een verschil van 0…

Lees verder...

In 2 zeer spannende races, hebben Bas Zwartenbol en Pim van Ark de winst weten te pakken in Monza voor het NK GT3.

Lees verder...