Van Ark kampioen na thriller in AssenVan Ark kampioen na thriller in Assen


Het recept van de laatste race van het SRVN Clio kampioenschap 2018-2 was duidelijk. Vier mannen konden mathematisch gezien nog kampioen worden. Pim van Ark, Bram Kuipers, Ruben Schenkel, en Serge Bakker.

Ruben Schenkel was in zijn eigen league in de kwalificatie en pakte de pole position. Kuipers stond naast hem op de eerste startrij, gevolgd door Bakker en Van Ark. De top 4 stond dus op de eerste twee startrijen.

De eerste race werd ook een prooi voor Ruben Schenkel, vlak daarna gevolgd door Kuipers en Pim van Ark, die keurig zijn punten pakten richting een kampioenschap.

De tweede race was een echte kraker, waarbij diverse rijders mathematisch kampioen kon worden, de hoofdpersonen die zich naar voren moesten knokken en de kampioenschapsleiders meer naast elkaar dan achter elkaar. De climax ontstond in de 10e ronde van de wedstrijd, toen Kuipers in contact kwam met de leider Joost van der Stoep. Pim van Ark kon rustig achter Schenkel aanrijden, waarbij Schenkel een fraaie dubbele overwinning pakte en zo P2 in het kampioenschap veiligstelde, Pim van Ark is zo als debutant kampioen in deze Renault Clio Cup.

Van harte gefeliciteerd Pim!


Er wordt al hard gewerkt aan volgend seizoen bij SRVN. We zijn op zoek naar wat input van de leden wat betreft het format die gebruikt zal worden bij …

Lees verder...

Voor ronde twee van het Endurance kampioenschap waren de coureurs neergestreken op het circuit van Daytona. Dit keer voor een 2.5 uurs race op de road…

Lees verder...

Cliff van de Vin is de nieuwe kampioen in het F2000 kampioenschap na het winnen van de eerste race op het circuit van Sebring.

Lees verder...

Sebring was het decor van de seizoensafsluiter van het SRVN NK GT3 seizoen. Een ontzettend spannende kwalificatie sessie gevolgd door een spectaculair…

Lees verder...