Koldeweij en Kuipers winnen op halfnat Donington



Koldeweij en Kuipers winnen op halfnat Donington


Er werd de nodige regen voorspeld, voor de 2e ronde van het DTCC kampioenschap, maar het viel uiteindelijk minder dan verwacht. Vooral race 1 was ongebruikelijk droog. Wat een uitdaging was voor het grote veld, zij hadden immers amper kunnen rijden met de droge ondergrond.

Bij de start van race 1 was het Bram Kuipers die vanaf de pole position in eerste instantie kon wegrijden van de rest van het veld. In de slotfase kwam regerend kampioen Jeroen Huisers rap dichterbij, maar Kuipers won race 1, voor Huisers en Koldeweij.

In race 2 kwam dan wel de verwachte regen, maar het was een pure gok of regenbanden of wellicht slicks de juiste keuze was bij de start van de wedstrijd. Arjan Veltens trainde zich naar de pole in de kwalificatie en genoot zo van de eerste startpositie in de 'hoofdrace', op zijn regenbanden kon hij in de openingsfase wegrijden van de mannen daarachter die hoofdzakelijk op de slicks glibberden. De baan droogde echter op en werden juist de slicks de betere keuze. Koldeweij en Hoogterp pakten de leidende posities over en gaven dit vervolgens niet meer uit handen.

Koldeweij won, voor Hoogterp, nadat hij in race 1 moest uitvallen. De laagste trede op het podium werd ingenomen door René de Ruijter. Jeroen Huisers kon zijn podiumpositie in race 1 niet vervolgen met een goed resultaat, hij moest uitvallen in race 2.


Ronde 4 van het Alpine GT4 kampioenschap werd verreden in Zandvoort. De pole position voor race 1 ging naar Nanno van der Poel met een verschil van 0…

Lees verder...

In 2 zeer spannende races, hebben Bas Zwartenbol en Pim van Ark de winst weten te pakken in Monza voor het NK GT3.

Lees verder...

In 'Achter het stuur' belichten wij de leden binnen Simrace Vereniging Nederland. Wat doen zij naast het racen op de virtuele circuits? En wat gebruik…

Lees verder...

Na afgelopen ronde pakte dit maal Stijn Handgraaf weer de pole position voor de eerste race van de avond.

Lees verder...