Inschrijvingen openen op 1 januari voor nieuw SRVN seizoen



Inschrijvingen openen op 1 januari voor nieuw SRVN seizoen


De kerstboom staat nog en de oliebollen moeten nog het vet in, maar de organisatie was de afgelopen periode al druk met de voorbereidingen voor het seizoen 2024-1. Vanaf 1 januari kun je je inschrijven voor één of meerdere kampioenschappen. Hierbij alvast wat informatie over de nieuwe kampioenschappen in dit komende seizoen bij Simrace Vereniging Nederland.

NK GT3 (zondagen)

SRVN heeft al sinds 2017 een prettige samenwerking met de KNAF, ditmaal zal het GT3 kampioenschap een officiële NK titel zijn. Waarbij we geluisterd hebben naar de input van de leden. Meer race-actie en meer evenementen. Dit gaat het klapstuk worden van Simrace Vereniging Nederland. Niet minder dan 8 evenementen op de zondagavonden, met een enkele double header, in verband met bevrijdingsdag. Veel evenementen zullen 2 races op een avond bevatten, maar niet elke race-avond zal hetzelfde zijn, van 20/40 minuten races, tot 30/30 en een 90 minuten 'endurance' race. Dit allemaal op 's werelds mooiste circuits, en aan het einde van het seizoen wordt de nieuwe Nederlands Kampioen gekroond. 

Kalender NK GT3
11 februari - Spa-Francorchamps (20 + 40 minuten races)
25 februari - Sebring (1x 90 minuten race) 
10 maart - Monza (25 + 35 minuten races)
24 maart - Laguna Seca (2x 30 minuten races)
7 april - Portimao (20 + 40 minuten races)
21 april - Road America (25 + 35 minuten races)
28 april - Silverstone (20 + 40 minuten races)
12 mei - Bahrein (1x 60 minuten race)

 

OOK MOOI AANBOD VOOR DE BEGINNENDE SIMRACER

Naast het geweld in het NK GT3 heeft SRVN voor komend seizoen twee andere raceklasses geïntroduceerd, die voor zowel de ervaren, maar juist ook voor de meer beginnende simracer erg toegankelijk is. Het betreffen namelijk zogenoemde 'fixed setup' klasses. Waarbij de wagensetup voor iedereen hetzelfde is, het komt dus puur op het rijplezier neer.

F3 (donderdagen)


De F3 klasse had zich bewezen het afgelopen seizoen. Wel zijn er kleine aanpassingen: Het Push-to-pass systeem is verwijderd én men kan nu ook de voorvleugel aanpassen, voor de rest is een fixed setup. Dus close racing gegarandeeerd! Met 3 races van 20 minuten op een race-avond, waarbij er over het algemeen gebruik gemaakt wordt van gratis content, zodat de instap laag is.

Kalender F3:
8 februari - Botniaring 
22 februari - Mugello 
7 maart - Monza (DLC) 
21 maart - Spa-Francorchamps (DLC) 
4 april - Portimao
18 april - Valencia 

Alpine GT4 (Fixed setup)

De Alpine A110 GT4 heeft zich afgelopen seizoen al bewezen een geweldige cupauto te zijn waar je goed mee kunt racen. Een geweldig speelse auto voor zowel de beginnende als gevorderde simracer. Deurklink aan deurklink, met ook hier 3 races van 20 minuten op een race-avond, waarbij er over het algemeen geluid gemaakt wordt van gratis content, zodat de instap laag is.

Kalender GT4
1 februari - Snetterton
15 februari - Road Atlanta
29 februari - Mugello 
14 maart - Zandvoort 
28 maart - Circuit Assen 
11 april - Toban RP Long

NOG EVEN WACHTEN...
1 januari gaan de inschrijvingen open. Hou dus de website goed in de gaten, tot op het virtuele circuit!

Waar het seizoen richting het einde gaat, was het wederom de Jong die een sterke kwalificatie had en vanaf pole mocht gaan starten in de hoofdrace.

Lees verder...

Op dinsdag 4 juni aanstaande vindt de virtuele Algemene Ledenvergadering plaats. Vanwege agendatechnische uitdagingen is er besloten om de fysiek…

Lees verder...

Op 9 mei vindt de eerste editie van de Monaco GP plaats. Daarmee voegt SRVN nog een klassieker toe aan de lijst met jaarlijkse evenementen. Op 9 mei…

Lees verder...

Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...