Inschrijvingen geopend voor najaarsseizoen bij SRVNInschrijvingen geopend voor najaarsseizoen bij SRVN


Het is zover! Je kunt je vanaf nu inschrijven voor één of meerdere kampioenschappen bij Simrace Vereniging Nederland! Vanaf september gaat het nieuwe najaarsseizoen van start, met drie kampioenschappen waarvan één officieel NK.

MAKKELIJKE INSTROOM

Voor dit seizoen is kritisch gekeken naar de ontwikkelingen van de afgelopen seizoenen, waarbij we zagen dat gedurende het seizoen de instroom minimaal was, mede door de introductie van enkele regels, waarin dit ook niet meer mogelijk was. Die regel is nu verdwenen: je kunt je nu, gedurende het hele seizoen blijven inschrijven voor een kampioenschap. Wel blijft de regel van kracht dat je je niet voor de laatste race van het seizoen kunt aanmelden als je niet eerder in het seizoen meegereden hebt.

SCHRAPRESULTAAT VERDWENEN

Een heet hangijzer de afgelopen jaren is het schrapresultaat. Bijna elke ALV kwam dit punt voorbij, dit hebben we dan ook een paar seizoenen nu geprobeerd, maar onze conclusie is dat het enerzijds voor meer frustratie zorgt en anderzijds ook nog meer administratieve rompslomp meegeeft. Daarom is het schrapresultaat voor het komende seizoen weer verdwenen.

FIXED SETUP KLASSES

De fixed setup klasse kende vorig seizoen zijn rentree met de Porsche Supercup, dit concept sprak goed aan en is een ideale optie voor leden die weinig tijd hebben om setups te ontwikkelen en gemakkelijk willen deelnemen aan een raceklasse, daarom hebben we gekozen om twee van dit soort fixed setup klasses te organiseren. Met de nieuwe Formule 3 en de Alpine GT4.

F3 (donderdagen)

De F3 klasse komt weer terug bij Simrace Vereniging Nederland. Echter is deze speelse open wheeler iets aangepast: Met een fraaier geluid, en de toevoeging van een Push-To-Pass systeem. Deze auto was al een groot succes tijdens onze Zomercup. Met 3 races van 20 minuten op een race-avond, waarbij er over het algemeen geluid gemaakt wordt van gratis content, zodat de instap laag is.

Kalender F3:
14 september - Monza
28 september - Road Atlanta
12 oktober - Kyalami
26 oktober - Red Bull Ring
9 november - Snetterton
23 november - Zandvoort

Alpine GT4 (donderdagen)

Mocht je geen liefhebber zijn van een open wheeler heeft SRVN ook een andere fixed setup klasse. De Alpine GT4. Een geweldig speelse auto voor zowel de beginnende als gevorderde simracer. Deurklink aan deurklink, met ook hier 3 races van 20 minuten op een race-avond, waarbij er over het algemeen geluid gemaakt wordt van gratis content, zodat de instap laag is.

Kalender GT4
21 september - Zandvoort
5 oktober - Hungaroring
19 oktober - Red Bull Ring
2 november - Mugello
16 november - Road Atlanta
30 november - Monza

Bij de F3 en GT4 klasse hebben we een maximum van 40 deelnemers vastgesteld. Zijn er meer aanmeldingen? Dan komen ze op de reservelijst te staan, derhalve gaat voor die klasses het afmelden voor een evenement weer ingevoerd worden. Zodat eventuele leden op de reservelijst tijdig(er) weten of ze kunnen deelnemen.

NK GT3 (zondagen)

SRVN heeft al sinds 2017 een prettige samenwerking met de KNAF, ditmaal zal het GT3 kampioenschap een officiële NK titel zijn. Waarbij we geluisterd hebben naar de input van de leden. Meer race-actie en meer evenementen. Dit gaat het klapstuk worden van Simrace Vereniging Nederland. Niet minder dan 8 evenementen op de zondagavonden, met enkele double headers, in verband met de Formule 1 kalender. Veel evenementen zullen 2 races op een avond bevatten, maar niet elke race-avond zal hetzelfde zijn, van 20/40 minuten races, tot 30/30 en een 90 minuten 'endurance' race. Dit allemaal op 's werelds mooiste circuits, en aan het einde van het seizoen wordt de nieuwe Nederlands Kampioen gekroond. Om zoveel mogelijk leden te kunnen laten deelnemen wordt er wederom gewerkt met splits. Een pre-kwalificatie is dus nodig om in de juiste split deel te nemen. Deze sessies zijn anders dan de voorgaande jaren. Je kunt vanaf 24 augustus t/m 3 september op élke avond 2 uur rijden om een hotlap neer te zetten. (Geen stint van 8 getimede rondes dus.) Je kunt zovaak meerijden als je zelf wilt, wij zullen zorgen voor een actuele tussenstand zodat je kunt zien waar je aan toe bent.

Let op: Na het inschrijven kun je niet je autokeuze wijzigen, tenzij je je weer uitschrijft en opnieuw inschrijft. Dit zodat de modmakers alvast voorwerk kunnen doen voor het maken van de mod voor de eerste race van het seizoen. Vanwege de pre-kwalificatie is er geen risico op een plek op de reservelijst, je kunt dus rustig bekijken met welke auto je wil deelnemen.

Kalender NK GT3
10 september - Imola (20 + 40 minuten races)
24 september - Road America (30 + 30 minuten races)
1 oktober - Long Beach (20 + 40 minuten races)
15 oktober - Nordschleife (1 x 90 minuten race)
12 november - Kyalami (30 + 30 minuten races)
19 november - Spa-Francorchamps (20 + 60 minuten races)
3 december - Mount Panorama (20 + 40 minuten races)
17 december - Silverstone (30 + 30 minuten races)

SCHRIJF JE NU IN

Je kunt je vanaf nu inschrijven via Mijn SRVN! Veel raceplezier in het komende seizoen!

Het was een mooi schouwspel, gisteravond in de virtuele straten van Monte Carlo. Het decor voor de eerste editie van de Monaco GP, waarbij Simrace Ver…

Lees verder...

Waar het seizoen richting het einde gaat, was het wederom de Jong die een sterke kwalificatie had en vanaf pole mocht gaan starten in de hoofdrace.

Lees verder...

Op dinsdag 4 juni aanstaande vindt de virtuele Algemene Ledenvergadering plaats. Vanwege agendatechnische uitdagingen is er besloten om de fysiek…

Lees verder...

Op 9 mei vindt de eerste editie van de Monaco GP plaats. Daarmee voegt SRVN nog een klassieker toe aan de lijst met jaarlijkse evenementen. Op 9 mei…

Lees verder...