Denny Mateman NK Formula Pro 2022-2 kampioen



Denny Mateman NK Formula Pro 2022-2 kampioen


De afsluiter van de NK Pro editie 2 op het circuit van Monza. Met nog drie coureurs in de race om het kampioenschap werd Monza een avond om niet snel te vergeten. Met maar een klein aantal punten verschil zouden Dylan Klaver, tevens de leider in het kampioenschap, het moeten gaan opnemen tegen Denny Mateman en Bas van Grunsven.
In de kwalificatie was het echter Frank Hamming die pole wist op te eisen gevolgd door Mateman en Klaver.

De spanning en druk zou in de sprint race hoog oplopen. Ondanks dat er minder punten behaald kunnen worden in de race van 20 minuten zouden dit kostbare punten kunnen wezen om de titel mee naar huis te nemen.
Na een soepele start kon de top 3 zich al snel (vanwege de reversed grid) naar voren vechten.
Echter, zij het niet dat Klaver een zeer kostbare fout in de sprint race maakte door in ronde 7 op een achterblijver te rijden. Hierdoor was hij genoodzaakt om de pitstraat te bezoeken voor een nieuwe front wing. Hij zou deze race als 14e eindigen. Van Grunsven daarentegen scoorde maximaal met een prachtige overwinning met Mateman op twee.
De rollen werden hierdoor omgegedraaid en Mateman nam de koppositie over in het kampioenschap.

Race 2, de lange race van 40 minuten, met nog veel punten te verdienen. Dit zou de enige gooi van Klaver zijn in het kampioenschap. Echter "gast"rijder Arjan Veltens maakte een ongelofelijk grote in fout in ronde 2 en miste compleet zijn rempunt bij het ingaan van de 1e chicane. Het werd een strike waarbij er 1 pion uit de race werd gegooid voor het kampioenschap. Dylan Klaver werd vanaf de op dat moment leidende positie vol geraakt. Ondanks dat kon hij vanwege een tweede natte helft zich terug vechten naar P5. Frank Hamming kon met voorsprong de race op zijn naam schrijven gevolgd door Bas van Grunsven en Denny Mateman. Mateman had voldoende voorsprong op beide titelkandidaten en werd de nieuwe SRVN NK Formula Pro kampioen van 2022.

Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...

Ronde 5 van het NK GT3 kampioenschap bracht ons naar Portugal op het circuit van Portimao. In de kwalificatie was het Robin de Jong die de snelste was…

Lees verder...