Hamming pakt dominant seizoensopener in MonzaHamming pakt dominant seizoensopener in Monza


Het park van Monza was het decor voor de eerste ronde in de nieuwe machtige NK Formula Pro bij Simrace Vereniging Nederland. De nieuwe fictieve auto binnen rFactor 2, wat een subtiele referentie is naar de Formule 1 reglementen van 2022 is de nieuwe toevoeging binnen het spectrum van SRVN.

In het eveneens nieuwe kwalificatieformat, waarbij er, net zoals in de échte Formule 1, een Q1-Q2-Q3 format is, was het uiteindelijk Mark de Vries die de pole trainde, als enige wist hij het circuit onder de 80 seconden af te leggen en zo de eerste startplaats voor De Vries.

De start ging eigenlijk vrij gemoedelijk, de eerste echte problemen kwamen echter bij de tweede chicane, toen Gijs Sonneveld achterin de auto van René Hoogterp klapte, en voor beiden was het, na wanhopige reparatiepogingen einde verhaal.

Frank Hamming kon gemakkelijk naar de leidende positie rijden, dat had mede te maken door een tweetal strategieën die geëtaleerd werden. Enerzijds een strategie waarbij er géén pitstop gemaakt werd, deze werd onder andere uitgevoerd door Mark de Vries, Lennart Lippens en Bram Kuipers. Maar anderzijds waren daar ook de strategieën door wél een pitstop te maken, waaronder Frank Hamming die met een lichtere auto makkelijk kon wegrijden aan de kop van het veld.

Ruben Correa Alves kwalificeerde zich sterk op de tweede positie, maar kende in de openingsfase een hachelijk moment in de Parabolica, toen hij een 360 maakte, wonderwel zonder schade kon hij zijn weg vervolgen, maar natuurlijk wel met flink wat positieverlies.

Na de pitstops kwam Hamming met nog 12 minuten te gaan weer terug aan de leiding, maar lang kon hij daar niet van genieten na een spin in de Ascari chicane. Ook hij kwam met de schrik vrij, maar moest wederom een gat dichten richting De Vries. Uiteindelijk pakte Hamming met nog 5 minuten te gaan voor de derde keer de leiding over, en nu dan ook permanent en reed zo naar de overwinning. De Vries werd tweede, voor Roy van Ommen, die in zijn terugkeer bij SRVN een prima podium scoorde, door in de slotfase Lennart Lippens nog te verschalken.

De volgende race in het NK Formula Pro is over twee weken, op het circuit van Interlagos.

Mocht je overigens nog mee willen rijden in dit kampioenschap: Dat kan, je kunt altijd instromen! Meld je aan via de Mijn SRVN button rechtsboven.

Aanstaande dinsdag, 6 december houdt SRVN een 2e (digitale) Algemene Ledenvergadering. Meld je nog snel aan! Klik op onderstaande link naar het forumt…

Lees verder...

Race 5 van het NK Formule Pro werd verreden op het Bahrein international circuit in het donker.  Voor de sprint race was het Milan Kort die vana…

Lees verder...

Zoals de titel het al zegt, heeft Pascal de Birk in race 1 als eerste, niet Scuderia Leone, een overwinning gepakt in het GT3 kampioenschap. Race 1 is…

Lees verder...

Ronde 4 van het NK DTCR werd verreden op Atlanta Motorsports Park en het was voor race 1 Milan Kort die P1 had, dankzij het feit dat de top 10 omgedra…

Lees verder...