Hamming pakt dominant seizoensopener in MonzaHamming pakt dominant seizoensopener in Monza


Het park van Monza was het decor voor de eerste ronde in de nieuwe machtige NK Formula Pro bij Simrace Vereniging Nederland. De nieuwe fictieve auto binnen rFactor 2, wat een subtiele referentie is naar de Formule 1 reglementen van 2022 is de nieuwe toevoeging binnen het spectrum van SRVN.

In het eveneens nieuwe kwalificatieformat, waarbij er, net zoals in de échte Formule 1, een Q1-Q2-Q3 format is, was het uiteindelijk Mark de Vries die de pole trainde, als enige wist hij het circuit onder de 80 seconden af te leggen en zo de eerste startplaats voor De Vries.

De start ging eigenlijk vrij gemoedelijk, de eerste echte problemen kwamen echter bij de tweede chicane, toen Gijs Sonneveld achterin de auto van René Hoogterp klapte, en voor beiden was het, na wanhopige reparatiepogingen einde verhaal.

Frank Hamming kon gemakkelijk naar de leidende positie rijden, dat had mede te maken door een tweetal strategieën die geëtaleerd werden. Enerzijds een strategie waarbij er géén pitstop gemaakt werd, deze werd onder andere uitgevoerd door Mark de Vries, Lennart Lippens en Bram Kuipers. Maar anderzijds waren daar ook de strategieën door wél een pitstop te maken, waaronder Frank Hamming die met een lichtere auto makkelijk kon wegrijden aan de kop van het veld.

Ruben Correa Alves kwalificeerde zich sterk op de tweede positie, maar kende in de openingsfase een hachelijk moment in de Parabolica, toen hij een 360 maakte, wonderwel zonder schade kon hij zijn weg vervolgen, maar natuurlijk wel met flink wat positieverlies.

Na de pitstops kwam Hamming met nog 12 minuten te gaan weer terug aan de leiding, maar lang kon hij daar niet van genieten na een spin in de Ascari chicane. Ook hij kwam met de schrik vrij, maar moest wederom een gat dichten richting De Vries. Uiteindelijk pakte Hamming met nog 5 minuten te gaan voor de derde keer de leiding over, en nu dan ook permanent en reed zo naar de overwinning. De Vries werd tweede, voor Roy van Ommen, die in zijn terugkeer bij SRVN een prima podium scoorde, door in de slotfase Lennart Lippens nog te verschalken.

De volgende race in het NK Formula Pro is over twee weken, op het circuit van Interlagos.

Mocht je overigens nog mee willen rijden in dit kampioenschap: Dat kan, je kunt altijd instromen! Meld je aan via de Mijn SRVN button rechtsboven.

Er is genoeg te beleven bij SRVN deze zomer. Tijdens de SRVN Zomer Cup organiseren we 6 verschillende race events. Neem een kijkje naar de Zomer Cup k…

Lees verder...

Mark de Vries heeft de 10e editie op zijn naam geschreven. Hiermee komt hij in een unieke rijtje van rijders die de SRVN500 2x hebben gewonnen. de dol…

Lees verder...

De GT, DTCR en Formula Pro seizoenen zijn afgerond en het is tijd om je te laten horen! Laat jouw mening weten via de enquêtes en help het vormen va…

Lees verder...

Het NK GT3 was voor de laatste twee races neergestreken op het circuit van Suzuka. Een duidelijke favoriet voor het treffen was er niet: het verschil …

Lees verder...