De GT's staan in de startblokken voor 2016-I


Het hernieuwde GT kampioenschap kreeg veel lof van de diverse rijders bij Simrace Vereniging Nederland. En de ingrediënten zijn dan ook zeer interessant voor het komende seizoen, dat aanstaande donderdag van start gaat op het legendarische circuit van Mount Panorama. Het verfrissende concept, met een korte sprintrace van 15 minuten en de hoofdrace van 45 minuten blijft bestaan, evenals de twee rollende starts.

 

Een prachtig divers veld aan GT bolides zal aan de start staan, waarbij opvallend is dat de Corvette C7R vaker aan bod komt, maar daarnaast zullen er ook een handvol Porsches, BMW's, Ferrari's en Aston Martins aan bod komen.

 

De Kampioenschaps Commissie heeft een interessante kalender samen kunnen stellen, met de seizoensstart op het circuit van Mount Panorama, maar ook andere nieuwelingen zoals het Canadian Tire Motorsports Park en ook het circuit in Dubai, wat nog het decor was van de 24 uur enkele weken geleden. Al met al veel nieuwe circuits, waar de kenmerken van de verschillende bolides tot uiting komen.

 

Regerend kampioen Rudy van Buren zal dit seizoen niet deelnemen aan dit kampioenschap, wie zal er strijden voor de titel? Op papier is de kopgroep zeer breed te noemen, denk aan oudgedienden Bram Beelen, Tom Schenkels en Roy de Muinck. Maar ook interessante nieuwere namen, zoals Kevin Rötting, die vorig seizoen al goede dingen liet zien, samen met teamgenoten Ruben Correa Alves, Kevin Heijnen en Hany Alsabti, zijn ook zij een team om rekening mee te houden.

 

IKEA Racing is er wederom bij, waarbij Niek Jacobs ook een outsider is voor wat dagsucces, terwijl Simracing For Holland altíjd een team is om rekening mee te houden. Robin Verdegaal, Marcel Offermans en Dennis Douna kunnen stuk voor stuk strijden om podiumplekken en wellicht zich ook mengen in de strijd om de titel.

 

Aanstaande donderdagavond dus de aftrap, op het circuit van Bathurst, rondom de bergtop van Panorama, het wordt een fraai seizoen!

Macau zorgt voor chaos

15-10-2024 | F3

Het prachtige snelle lastige circuit van Macau was een hand vol voor de coureur in de afgelopen ronde van het F3 kampioenschap. Met snelle bochten en …

Lees verder...

De eerste endurance race van het seizoen stond op de planning en het legendarische circuit van Daytona was het decoor voor ronde 2 in het NK GT3 kampi…

Lees verder...

Op donderdag was het weer tijd voor de Alpine Cup op het circuit van Adelaide. Een compleet ander circuit dan afgelopen racedagen, want op de straten …

Lees verder...

Kale banden op Okayama

01-10-2024 | F3

Een nieuwe debutant zette het veld weer even op scherp door zowel wel pole position en de winst te pakken tijdens de eerste race van het weekend. De n…

Lees verder...