Team SRVN wint driemaal in 8 uren van Interlagos


Team SRVN heeft zondagochtend met groot succes de acht uren van Interlagos afgesloten. Alle auto's wonnen in hun klasse, verdeeld over beide servers. 

De #011-Ferrari verscheen in Room 1 aan de start in de GT PRO-klasse. Rudy van Buren en Bram Beelen reden de auto gezamenlijk naar de eerste positie.

De #211-Ferrari reed in de tweede server in de GT PRO-klasse. Ook deze auto won de race en werd bestuurd door Ger Peeters, Yoeri Gijsen en René Hoogterp.

De enige LMP1 van Team SRVN, de #111-Porsche, bleek ook na acht uren de snelste in de tweede server. En dat ondanks twee drive-through-penalty's de het team in het eerste uur te verwerken kreeg. Jan Wim Ensing, Robin de Jong en Jos Friemann zorgden ervoor dat de auto acht uren lang rondgestuurd werd over het Braziliaanse GP-circuit.

De wedstrijden werden verreden in zware omstandigheden. Is Interlagos al lastig met een groot veld vanwege het korte circuit: de bij tijd en wijlen heftige regenval maakte het er niet makkelijker op. De laatste uren werden dan ook nog in het duister verreden.

Al met al een historische dag voor Team SRVN. Nog nooit slaagde het erin drie auto's winnend aan de streep te brengen. De vraag rijst of het ooit weer gaat lukken. De volgende VEC-race wordt begin februari verreden op het circuit van Daytona en die race duurt maar liefst 24 uur.

Macau zorgt voor chaos

15-10-2024 | F3

Het prachtige snelle lastige circuit van Macau was een hand vol voor de coureur in de afgelopen ronde van het F3 kampioenschap. Met snelle bochten en …

Lees verder...

De eerste endurance race van het seizoen stond op de planning en het legendarische circuit van Daytona was het decoor voor ronde 2 in het NK GT3 kampi…

Lees verder...

Op donderdag was het weer tijd voor de Alpine Cup op het circuit van Adelaide. Een compleet ander circuit dan afgelopen racedagen, want op de straten …

Lees verder...

Kale banden op Okayama

01-10-2024 | F3

Een nieuwe debutant zette het veld weer even op scherp door zowel wel pole position en de winst te pakken tijdens de eerste race van het weekend. De n…

Lees verder...