RotterGraaf Racing project MinE wieder dabei bei der DTM


Ook komend jaar verschijnt RotterGraaf Racing project MinE weer aan de start van het DTM-veld.

Afgelopen seizoen was niet bepaald een aaneenrijging van successen. We zochten het excuus in de wagen (de “mindere” Audi met wel het beste geluid), maar sinds Rudy van Buren in diezelfde Audi wel vooraan rijdt in de tijdentabel, kunnen we zelfs met dát excuus niet meer voor de dag komen.

Na enkele brainstormsessies onder het genot van de inmiddels bij SRVN verboden verklaarde hoofdsponsor, waren er dan toch uit!
Vers bloed was meer dan nodig. Ook een verjongingskuur zou welkom zijn en we moesten het eens uit een andere hoek gaan zoeken.

Toen we alle opties hadden vergeleken, bleek Max Verstappen de enige logische uitkomst te zijn. Stomverbaasd waren dan ook, toen we van zijn vader te horen kregen, of we ze nog wel allemaal op een rijtje hadden. Nadat ik hem erop attendeerde dat je hier minder snel in de grindbak terecht komt, heb ik een behoorlijke sprint moeten trekken om het verhaal überhaupt nog na te kunnen vertellen.

Met een hartslag van nog boven de 200, trillende handjes en zweet tussen de batsen (dat zijn billen voor de personen die minder thuis zijn in Zuid-Nederlandse uitspraken) toch maar verder gaan zoek.

Ja, VERder zoeken: dat was de oplossing. Zowel vanuit Rotterdam als vanuit Landgraaf bleek Blijham heeeel ver te zijn. Na een zeer korte onderhandeling konden we de Grunninger Sven Smits verwelkomen bij
RotterGraaf Racing.

We hebben nog even overwogen om er RotterBlijGraaf van te maken, maar toen was de deadline helaas al verstreken en iedereen kent de flexibiliteit van Jan Wim Ensing… Juist, een ijzeren H-balk buigt eerder.

Met de uitvinder van het “renderen” aan boord, zouden we al zeer snel glimmende bolides op de site aantreffen.

Wat ook tegenviel, was het feit dat Wilco zelf achter de tekentafel moest om überhaupt gekleurde wagens aan de start van het seizoen te krijgen.

Gelukkig heeft Sven er wel goed de snelheid in zitten, zodat we op wat meer geld kunnen rekenen uit de prijzenpot.

Intussen struint Wilco Europa af om de naam RotterGraaf Racing in het bijzonder en SRVN in het algemeen wat meer bekendheid te geven.
Hij heeft ook een nieuwe slogan op zijn achtervleugel gezet: Ik Doent 't Ook Voor Jou Nel !(uit de serie Toen was Geluk heel Gewoon). Ik hoop dat deze tekst op de vleugel past, anders moeten we een aanvraag indienen om dit jaar met een bredere achtervleugel te mogen rijden.

Tijdens zijn laatste verblijf bij bed&breakfast Villa le Monde in La Roche-en- Ardenne heeft hij vrijwel zijn gehele verblijf die slogan gebruikt. Zodra eigenaar Serge Bierhuizen (met zo’n achternaam moet je wel in de horeca zitten) een Rotterdams accent hoort, zal hij zeer waarschijnlijk weer terug denken aan die aparte Wilco met
zijn imitaties. Wilco is ervan overtuigd, dat dit alleen maar een goede marketing is voor RotterGraaf Racing, maar ik denk er het mijne van.

Wat zijn de verwachtingen voor 2015-1 voor RotterGraaf Racing? “Erbij zijn is belangrijker dan winnen, de olympische gedachte, we doen mee voor het plezier, zolang het maar leuk blijft, enz.” Hiermee geven we aan dat we niet voor de prijzen zullen gaan, maar met nieuwkomer Sven in de gelederen, hopen we toch op een incidentele verrassing.
We willen de druk voor Sven niet te hoog opvoeren, maar adviseren hem toch vanaf vandaag zo’n drie tot vier uurtjes te gaan trainen.

RotterGraaf Racing project MinE wenst alle deelnemers een heel goed seizoen 2015-1 in de DTM.

Het was een mooi schouwspel, gisteravond in de virtuele straten van Monte Carlo. Het decor voor de eerste editie van de Monaco GP, waarbij Simrace Ver…

Lees verder...

Waar het seizoen richting het einde gaat, was het wederom de Jong die een sterke kwalificatie had en vanaf pole mocht gaan starten in de hoofdrace.

Lees verder...

Op dinsdag 4 juni aanstaande vindt de virtuele Algemene Ledenvergadering plaats. Vanwege agendatechnische uitdagingen is er besloten om de fysiek…

Lees verder...

Op 9 mei vindt de eerste editie van de Monaco GP plaats. Daarmee voegt SRVN nog een klassieker toe aan de lijst met jaarlijkse evenementen. Op 9 mei…

Lees verder...