IKEA Racing Team & Team Visa tonen bolides 2015-I


Het IKEA Racing Team is weer helemaal in het nieuw gestoken voor deelname aan het seizoen 2015-I. De Clio’s hebben voorgoed een plek gekregen in het museum, de Civics zijn geprepareerd. Alle IKEA-coureurs die vorig seizoen Clio reden komen dit seizoen in actie in het Civic Kampioenschap. Qua livery zijn er wel wijzingen. Van Buren start voorlopig in IKEA Foundation-blauw, Yoeri Gijsen gaat dit seizoen rijden in een opvallend oranjegekleurde livery om zo Boels te promoten. Jan Wim Ensing en Gerben Kelly verdedigen de IKEA-kleuren en rijden in geel-blauw.

In de DTM-klasse is er voor gekozen om de Mercedessen in te ruilen voor Audi’s. Rudy van Buren gaat opnieuw op jacht naar de titel. Als hij er in slaagt kampioen te worden is hij de enige die met alle drie de wagens kampioen is geworden. Ook hier rijdt Van Buren voor het goede doel. Thierry van der Heijden rijdt als junior van het team met de kleuren van Småland.

De grootste verandering komt voor rekening van de Formule Renault 3.5-divisie. Waar vorig seizoen er nog slechts vier wagens aan de start verschenen in het IndyCar-kampioenschap is er dit jaar voor gekozen Team Visa los te koppelen. Daarnaast zijn er veel nieuwe rijders actief. Bij het IKEA Racing Team verschijnen, naast het bekende duo Ensing en Kelly, nieuwkomer Rens Klop en oud IKEA-coureur René Hoogterp aan de start.

Hoogterp reed in het verleden als eens in de kleuren van de Zweedse meubelmakergigant. Toen in het toerwagenkamioenschap bij BRO. Lang geleden dus. Hoogterp over zijn terugkeer: “Ik zocht een leuk team om mee aan de start te verschijnen. En ik mistte de Zweedse gehaktballetjes. De keuze was dus snel gemaakt toen IKEA een plekje overhad.”

Niels Tieman is vanaf nu opperhoofd van zijn eigen Team Visa-team. Vorig seizoen kwam hij nog uit voor het IKEA Racing Team, maar nu heeft hij zijn eigen team. Team Visa maakt wel gebruik van de gereedschappen van IKEA. Tieman hierover: “Je kunt niet ontkennen dat IKEA’s inbussleuteltjes toch wel erg handig zijn in gebruik. Daarnaast kunnen we nu gebruik maken van de kennis die het team in zijn negenjarig bestaan heeft opgedaan. Dat is bijzonder waardevol”

Naast Tieman rijden Wim Klop, Bram Kuipers en Tom Schenkels voor de creditcardmaatschappij. Tom Schenkels en Wim Klop debuteren komend seizoen bij SRVN. Ook eeuwig nummer twee, Bram Kuipers, komt net als René Hoogterp overgestapt van GNCR. Kuipers zei dat hij blij was nu eens bij een team te rijden waar hij niet per se nummer twee hoeft te zijn. ‘Het is nog even wennen dat ik hier niet voor GNCR rijd, maar gelukkig is mijn trouwe sponsor mij trouw gebleven en groeit mijn baard nog steeds. De voortekenen zijn dus goed”

De vraag van uw reporter of KlopKlop nu de nieuwe slagroomleverancier werd, met de heren Klop in één team zorgde ervoor dat hij het motorhome werd uitgezet.

 

 

Het was een mooi schouwspel, gisteravond in de virtuele straten van Monte Carlo. Het decor voor de eerste editie van de Monaco GP, waarbij Simrace Ver…

Lees verder...

Waar het seizoen richting het einde gaat, was het wederom de Jong die een sterke kwalificatie had en vanaf pole mocht gaan starten in de hoofdrace.

Lees verder...

Op dinsdag 4 juni aanstaande vindt de virtuele Algemene Ledenvergadering plaats. Vanwege agendatechnische uitdagingen is er besloten om de fysiek…

Lees verder...

Op 9 mei vindt de eerste editie van de Monaco GP plaats. Daarmee voegt SRVN nog een klassieker toe aan de lijst met jaarlijkse evenementen. Op 9 mei…

Lees verder...