Brede Clio-top belooft spectaculair kampioenschap


Nu de bladeren weer langzaam beginnen te verkleuren en de regen ietsje striemender in het gelaat begint te kletsen, kunnen de Clio's weer van stal gehaald worden voor het tweede kampioenschap van 2014.

 

Met een uitermate sterke bezetting belooft ook dit seizoen weer een spektakel te worden.

De Clio Cup bij SRVN staat elke keer weer garant voor close racing en wedstrijden die tot aan de laatste bocht spannend blijven. Het deelnemersveld is vanaf het prilste begin sterk en de top lijkt elk seizoen breder te worden. Lars Koldeweij is de titelverdediger, na een bijzonder constant seizoen, waarin hij geen race wist te winnen, maar wel een schier oneindige reeks podiumplaatsen behaalde. Hij zal opnieuw vergezeld worden door Bram Kuipers, die vorig seizoen de titel in de laatste race door de vingers zag glippen.



Ook Rudy van Buren en Roy de Muinck zijn weer van de partij. Deze twee gelden in de basis als de snelste mannen van het Clio-veld, maar hebben vorig seizoen weinig geluk gekend. Van Buren was grotendeels afwezig, terwijl De Muinck zichzelf vaak in de vingers sneed met slordige races. Had hij zijn zenuwen beter in bedwang gehouden, dan was de titel van Koldeweij waarschijnlijk in andere handen gekomen.



Ook de mannen van Team GPUpdate zijn er weer bij; allebei hopen ze een moeizaam seizoen te vergeten met betere prestaties in de herfst en winter. Het team was begin vorig jaar nog goed voor het kampioenschap, maar wacht al meer dan een jaar op een nieuwe race-overwinning. Ook de mannen van IKEA Racing kunnen wel weer wat champagne gebruiken en Jan Wim Ensing heeft dan ook de hulp ingeroepen van Van Buren, Gerben Kelly en Yoeri Gijsen. Met name Gijsen kende een sterk seizoenseinde in het afgelopen kampioenschap en geldt als de 'go-to man' als het gaat om de afstelling van de auto.



Laten we tenslotte de gebroeders Brink niet vergeten, net zo min als de duo's Huisers en Baltus. Komende zondag trapt het seizoen af met de inmiddels bekende opener op de Nürburgring Nordschleife, waar de magische grens van acht minuten inmiddels al door verschillende coureurs is geslecht. Dat belooft wat.

 

Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...