IKEA Racing Team laat Clio's zien


Nadat afgelopen donderdag al de DTM-bolides van het IKEA Racing Team werden gepresenteerd was het vandaag de beurt aan de Clio’s. Ook in deze klasse verschijnt IKEA met vier auto’s aan de start. 
De kleuren zullen je bekend voorkomen, deze zijn gelijk aan de DTM. Ensing en Kelly verschijnen in traditioneel geel-blauw. Van Buren rijdt in een oranje-zwarte bolide om aandacht te vragen voor de spierziekte ALS. Gijsen rijdt in de kleuren van IKANO. 

Teambaas Ensing is in zijn nopjes met de line-up: “Dit moet haast wel het beste seizoen gaan worden. Nog niet eerder hadden we zoveel goede rijders aan de start. 50% heeft in het verleden een Clio-kampioenschap gehaald. Het zou mooi zijn als er dit seizoen weer eentje bijkomt. Dat gaat zeker lastig worden, want de Clio Cup kent een buitengewoon sterk startveld.” 

Yoeri Gijsen keert terug op het oude nest. “Het voelt wel vertrouwd. In die paar jaar is er een hoop veranderd bij IKEA. Gelukkig zijn de schroeven en handleidingen hetzelfde gebleven, dus ik had mijn Clio snel in elkaar.”

Voor Van Buren is het de eerste keer dat hij start in een groot team. Op de vraag of hij weer voor de titel ging riep het enfent terrible van het team: “Natuurlijk. Dat Koldeweij kampioen is geworden komt alleen maar door het gestuntel van anderen. Ik gun het hem van harte hoor, maar het is nu wel weer mooi geweest. Het is tijd om orde op zaken te stellen. “

Het IKEA Racing Team verplaatst zich nu naar Nürburg, waar traditioneel de eerste race op de Nordschleife verreden gaat worden.

Pak de agenda er maar bij, binnenkort openen de inschrijvingen voor het grootste evenement bij SRVN! De twaalfde editie van de SRVN 500 zal plaatsvind…

Lees verder...

Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...