IKEA Racing Team toont nieuwe DTM-bolides


Als eerste toont het IKEA Racing Team vandaag haar op bolides. IKEA zal met vier auto’s aan de start verschijnen. Een opvallende nieuwe toevoeging aan het team is huidig DTM-kampioen Rudy van Buren. Teambaas Jan Wim Ensing over deze transfer: “F1RST besloot te stoppen. Toen troffen we een sneue kampioen aan in de pitbox. Die hebben we toen maar opgevangen en onderdak geboden. En het is natuurlijk wel leuk dat we nu weer eens races gaan winnen.” Van Buren zal aan de start verschijnen in de kleuren van stichting ALS Nederland. 

Ensing zelf verschijnt traditiegetrouw in geel-blauw aan de start. Gerben Kelly komt dit seizoen in actie voor IKEA Deutschland. Kelly hierover: “Het team kon door de overstap naar Mercedes-Benz het geld voor vier wagens niet meer opbrengen. Daarom rij ik nu voor de Duitse tak. Afgezien van de sauerkraut en bratwurst achterin bevalt het prima!”. 

De vierde bolide wordt bestuurd door DTM-debutant Thierry van der Heijden. Hij verschijnt in de kleuren van IKANO, IKEA’s huisbank aan de start. De geruchten gaan dat het team een lening heeft afgesloten om de verwachte schade van de debutant te dekken. 

Zoals al eerder genoemd rijdt het team dit seizoen in de Mercedes-Benz C-coupé. Hiermee wil het team bijdragen aan een grote diversiteit binnen de DTM-klasse. Teambaas Ensing: “We waren de BMW wel zat na twee seizoenen. Het werd tijd voor iets anders. En aangezien de Audi niet aan te gluren is hebben we besloten voor de Mercedes-Benz te gaan. Want beter een ster in de voorbumper dan een ster in de ruit.”

Handgraaf mocht zoals meerdere races dit seizoen van pole position starten met kampioenschaps rivalen de Vries en van Putten dicht achter hem.

Lees verder...

Met nog 2 rondes te gaan zijn we alweer aangekomen bij de en na laatste race van het F3 kampioenschap.

Lees verder...

De laatste rond van het Alpine GT4 Cup werd verreden op Toban. Het was Isaiah Bennett die meteen goeie zaken deed door de auto op pole position te zet…

Lees verder...

Ronde 5 van het NK GT3 kampioenschap bracht ons naar Portugal op het circuit van Portimao. In de kwalificatie was het Robin de Jong die de snelste was…

Lees verder...