Van Ark kampioen na thriller in Assen



Van Ark kampioen na thriller in Assen


Het recept van de laatste race van het SRVN Clio kampioenschap 2018-2 was duidelijk. Vier mannen konden mathematisch gezien nog kampioen worden. Pim van Ark, Bram Kuipers, Ruben Schenkel, en Serge Bakker.

Ruben Schenkel was in zijn eigen league in de kwalificatie en pakte de pole position. Kuipers stond naast hem op de eerste startrij, gevolgd door Bakker en Van Ark. De top 4 stond dus op de eerste twee startrijen.

De eerste race werd ook een prooi voor Ruben Schenkel, vlak daarna gevolgd door Kuipers en Pim van Ark, die keurig zijn punten pakten richting een kampioenschap.

De tweede race was een echte kraker, waarbij diverse rijders mathematisch kampioen kon worden, de hoofdpersonen die zich naar voren moesten knokken en de kampioenschapsleiders meer naast elkaar dan achter elkaar. De climax ontstond in de 10e ronde van de wedstrijd, toen Kuipers in contact kwam met de leider Joost van der Stoep. Pim van Ark kon rustig achter Schenkel aanrijden, waarbij Schenkel een fraaie dubbele overwinning pakte en zo P2 in het kampioenschap veiligstelde, Pim van Ark is zo als debutant kampioen in deze Renault Clio Cup.

Van harte gefeliciteerd Pim!


Ronde 4 van het Alpine GT4 kampioenschap werd verreden in Zandvoort. De pole position voor race 1 ging naar Nanno van der Poel met een verschil van 0…

Lees verder...

In 2 zeer spannende races, hebben Bas Zwartenbol en Pim van Ark de winst weten te pakken in Monza voor het NK GT3.

Lees verder...

In 'Achter het stuur' belichten wij de leden binnen Simrace Vereniging Nederland. Wat doen zij naast het racen op de virtuele circuits? En wat gebruik…

Lees verder...

Na afgelopen ronde pakte dit maal Stijn Handgraaf weer de pole position voor de eerste race van de avond.

Lees verder...