9f70865c48_algemeen.jpg

Nieuwe SRVN Ranking bekend!

31-05-2018
36ef6633c9_ranking_20181.jpg

Het seizoen is voorbij en dus is er ook weer een nieuwe ranglijst. Dit seizoen reden er 110 deelnemers mee in de competities, waarvan er 60 beter eindigden dan ze begonnen. Hoewel de leidende positie van Arjan Veltens onaangetast is gebleven, zijn er ook deze editie weer noviteiten.

 

Zo slaagde de aanvoerder van de lijst er voor de eerste keer niet in zijn puntenaantal te verhogen (-9 punten). Mogelijk is de rek er een beetje uit, maar een andere uitleg kan zijn dat Veltens net iets teveel steken liet vallen in de F2000. Aan zijn constante prestaties in het NK GT3 zal het in ieder geval niet gelegen hebben.

 

Niet dat de concurrentie hem ineens in de nek hijgt. De vorige nummer twee, Robin de Jong (#6), had een matig seizoen daalde daardoor in de lijst. Lars, Koldeweij (#2), Niek Jacobs (#3), Kevin van Dooren (#4) en Ruben Correa Alves (#5) streefden hem voorbij en zorgde ervoor dat de top van de ranglijst breder werd.

 

Nieuw in de top 10 zijn William Geuze (#9) en Ruben Schenkel (#10) die daar plaats namen ten koste van Kevin Heijnen (#11) en René Hoogterp (#12). Zij dankten beide hun stijging aan een solide seizoen in de Radical-competitie.

 

Voor de hoogste stijger moeten we echter wat verder naar beneden. Na een aantal seizoen tegen het gemiddelde van 1000 punten te hebben aangehikt heeft Ger Peeters (#27) de weg naar boven gevonden (+194 punten). Zijn succesformule was een combinatie van veel races rijden en daar netjes in de subtop eindigen. Hij is een goed voorbeeld voor iedereen die zich vertwijfeld afvraagt waarom het bij hemzelf niet zo wil vlotten. Ook Ruben Schenkel (+185) en Cliff van de Vin (+175) deden goede zaken. Zij waren regelmatig op het podium te vinden en lieten weinig kansen op punten ongemoeid.

 

Een andere opvallende verandering is dat de lijst beter uitgebalanceerd is geraakt. Meer dan 60% van de deelnemers eindigde vorig seizoen onder het puntengemiddelde van de vereniging. Dit seizoen ligt de verhouding weer netjes rond de 50-50.

 

Bekijk hier de complete lijst!

 

terug
Race mee
rF2 Server info