ca2736fe7a_gt.png

Van Dooren kampioen na fraaie afsluiter in Sebring

13-05-2018

De laatste ronde van het NK GT kampioenschap werd verreden op het klassieke circuit van Sebring. De strijd voor de titel ging tussen Kevin van Dooren en Arjan Veltens, maar ook daarachter waren diverse posities nog niet beslist, zeker tussen de plekken 6 en 17, waar het behoorlijk dicht bij elkaar stond. 


Van Dooren begon de race vanaf de pole position, Ruben Correa Alves kende een prima start en kon in de openingsfase nog de druk bij Van Dooren opvoeren. Maar daarna kon Van Dooren ouderwets de race controleren.


Wat volgde was een geweldige strijd om diverse posities binnen de top 10, waarbij Dennis Douna zich fraai naar het podium kon vechten, mede vanwege een spin van Correa Alves die daardoor wegviel buiten de top 5. 


Van Dooren won oppermachtig de laatste race van het seizoen, voor Veltens die zes keer op rij tweede werd, Douna completeerde het podium, zijn eerste podium van het jaar. 


Van Dooren pakt zo het kampioenschap, terwijl Bas Zwartenbol de rookie titel in de wacht sleepte. Van harte gefeliciteerd aan beide mannen!

terug
Race mee
rF2 Server info