9f70865c48_algemeen.jpg

Deze week bij SRVN: NK GT3

09-05-2018
8115fb6b7d_2018-19.png

Na een enerverende titelstrijd in de Clio Cup en een waardig slot aan het F2000-kampioenschap, komt deze week het NK GT3 ten einde. Op Sebring komen de kemphanen nog één maal in actie om de strijd om het Nederlands Kampioenschap te beslechten.

Een jaar na zijn vorige titel ligt Kevin van Dooren op koers om de nieuwe Nederlands kampioen te worden. Titelverdediger Robin de Jong is helaas al uit beeld in deze strijd, maar hij zal ongetwijfeld bereid zijn om teamgenoot Lars Koldeweij bij te staan in het verdedigen van diens derde plek in de stand. Met dertig punten voorsprong is dat een haalbare kaart. De enig overgebleven uitdager voor Van Dooren is Arjan Veltens, die dit seizoen uitsluitend tweede plaatsen scoorde en nu een achterstand van 11 punten moet goedmaken. Hij zal uit zijn op zijn eerste overwinning en tegelijkertijd hopen dat Van Dooren niet verder komt dan de derde plek. Wellicht dat Ruben Correa Alves daarin een rol kan spelen. Beide heren zitten de leider in het kampioenschap al races lang op de hielen, maar slaagden er alleen op Bathurst in hem te verschalken – al had Van Dooren daar vooral zelf de hand in. De rijders van de Scuderia Leone zullen op zoek zijn naar vleugel op de oude Amerikaanse vliegbasis.

 

Deze week luidt ook het startpunt in van The Road To Indy. Aanstaande donderdag is de eerste van vier geplande testsessies op de fameuze piste van Indianapolis. Menige Dallara DW12 is weer afstoft en bijgespoten ter voorbereiding van de 2018-editie van de SRVN 500.

 

Het NK zal weer live worden uitgezonden. Hij wordt verreden op zondagavond en start tegen de klok van negen. Stel YouTube weer af op ons kanaal en mis niets van de strijd om het Nederlands Kampioenschap.

 

terug
Race mee
rF2 Server info