9f70865c48_algemeen.jpg

Deze week bij SRVN: Clio & F2000

30-04-2018
e012e64ef0_2018-18.png

De kaarten zijn geschud en de laatste hand wordt gespeeld. Deze week is de eerste van twee finaleweken waarin de vier SRVN-kampioenschappen van 2018-1 worden beslist. Donderdag besluiten de Clio-rijders op de tweede thuisbasis: TT-Circuit Assen. Zondag rijden de heren van het F2000-kampioenschap op ’s werelds bekendste luchthavencircuit: Sebring International Raceway.

 

In de Clio Cup is de spanning te snijden. Pim van Ark leidt nog altijd de dans en neemt vijftien punten voorsprong mee naar Assen. Als hij er voor de vierde keer op rij in slaagt een race te winnen tijdens de dubbele ontmoeting is de titel dichtbij. Ook Bram Kuipers kan op eigen kracht kampioen worden. Twee overwinning aan zijn kant garanderen voor hem de titel, ongeacht het optreden van Van Ark. Kan hij eindelijk eens afrekenen met zijn  ‘nummer twee’-reputatie? Als hij dat wil, moet hij ook Ruben Schenkel en Serge Bakker in de gaten houden. Zij hebben een beetje ‘medewerking’ van de twee koplopers nodig om de titel te pakken, maar met nog honderd punten te verdelen is die kans reëel. Als de races enigszins lijken op het vorige treffen op Zandvoort, dan zijn de toeschouwers in voor een spektakel.

 

Ook de F2000-races op Zandvoort waren een spektakel. Die races werden echter gekenmerkt de bokswedstrijd tussen Cliff van der Vin en Arjan Veltens en een crash die deed denken aan de startcrash in New Orleans van vorig seizoen. Het werd een grimmig spel waarin de racecommissie uiteindelijk het kampioenschap besliste. Zowel Van der Vin als Veltens werden uitgesloten van deelname op Sebring. Hoewel Van der Vin met een achterstand van veertig punten nog uitzicht had op de titel, werd het kampioenschap zo in het voordeel van Ruben Correa Alves vastgezet. Er is nog wel spanning om de derde stek in de eindstand. Stijn Handgraaf en René de Ruijter zijn slechts elf punten van elkaar verwijderd. Met de vorm die zij tijdens de laatste ontmoetingen lieten zien, is er nog van alles mogelijk in de strijd om het brons.

 

De finales worden live uitgezonden op het YouTube-kanaal van SRVN vanaf half negen op zowel de donderdag als de zondag.

 

terug
Race mee
rF2 Server info